БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
13/01/2022
Апартамент вдъхновен от пиаца

Да, архитектите търсят вдъхновение в различни източници, но точно този апартамент е вдъхновен не от друго, а от пиаца или италианки площад. След като е ремонтиран, той добива вид така както ексцентричните собствениците виждат историческия площад Сан Паоло. Освен за самия апартамент, архитектите са отговорни и за дизайна на мебелите.

Например, кухнята е съставена от един голям елемент, който се разстила до входа. Всяка врата се отваря, за да отвори просторна стая, точно като всеки площад събира много хора и бизнеси, но въпреки това ги приютява в себе си.

Трапезарията клони към неутрални палети, които са чудесни за този вид „отворен” апартамент. Вграденият шкаф е на цялата дължина на стената, а над него има плосък телевизор, който играе централният елемент на стената. Над масата има огърлица от кабели, които дружат кръгли силуети, заключени  в лампите и по този начин хвърлят интересни сенки по тавана. Но подобна идея не е за всяко пространство, защото понякога трудно се вписва с другите части на стаята. Тук празното пространство дава чудесно съчетание с останалите мебели. Простор дават и двете осветителните тела навсякъде сякаш стаята е отворена.

Дизайнът в банята е вдъхновена от старите генуазки умивалници, така и така е трябвало да се направи драстичен ремонт в банята и дизайнерите почерпили вдъхновение  в историята. Над умивалника е поставено голямо огледало високо 5 метра, което кара банята да изглежда два пъти по-голяма и отразява в стъклената стена на душ кабината.

За да кани простора в апартамента, диванът е така позициониран, че да гледа към прозореца, което също напомня за  главната идея: апартаментът да прилича на площад. Стените и рафтовете не са съвсем празни, но това, че имат само по една картина или сувенир кара окото да сметне, че пространството е голо и по-обширно.

За творчеството не бива да има граници и тези уникални идеи и дизайни го доказват в ремонтирането и обзавеждането на прът в поглед обикновен апартамент.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: