БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
01/07/2024
Новото значение на „да живееш в пещера”
Повечето хора асоциират живеенето под земя с две неща: клаустрофобия и приключение. Ако при вас изниква второто, то този дизайн, дело на архитекта Хавиер Сеносян направено през вече далечната 1984 година, е за вас.
12/06/2024
Хотелчето над реката
В столицата на Южна Корея, Сеул отвори врати доста нестандартен хотел, който всъщност представлява мост над река и понеже един мост няма как да събера много гости, може да го наречем хотелче.
13/04/2024
Книжната къща в Тексас
Мечтата на всеки книголюбец, а именно място за богатата библиотека, се е сбъднала в тази къща в Щата на Самотната звезда, Тексас в САЩ. Тя е била построена през 40-те години на миналия век като колиба, която гледа към пътя. Така че архитектите са оставили бетонните стени, за да се слива със заобикалящите я сгради. Дори интериорът е в индустриален стил. Таванът е висок, като няма отделен за двата етажа на къщата. Повечето от уредите, включително и вентилацията са отворен за погледа, а не скрити като при повечето сгради, но така е по-лесна тяхната поддръжка. Индустриалният под е с естествено дърво, верен на стила.
19/03/2024
Магазин, превърнат в уютен дом
Може би не всеки си представя уют в магазин, но тези умели архитекти са превърнали помещение направено за магазин в прекрасен уютен малък апартамент, в който много ще искат не само да гостуват, но и да заживеят.
05/02/2024
Търговският център в Хараре, вдъхновен от мравуняк
В архитектурата вдъхновение идва от всякъде, но няма по-добро от постройки вдъхновени от природата. В този Мол в Хараре, Зимбабве, архитектите са се обърнали към едни от най-малките обитатели на планетата за този голяма сграда в името на комфорта на своите клиенти.
24/01/2024
Модерна къща, вдъхновена от монголските юрти
Малките къщи са нещо, от което днешният живот има нужда, не само като цена, но и като пространство, което става кът в повечето населени места. А от къде може да се вземе вдъхновение за малко пространство ако не в юртите, използвани от степните народи, където в кръгла форма се помещава цялото пространство на дома.
25/12/2023
Знаците на повредения покрив
В повечето случаи при повреда на покрива в големите градове, се получават множество дрязги, защото цялата сграда трябва да поеме отговорност, но когато притежаваме къща, често сами не виждаме знаците, че покривът ни е за ремонт без да има очевидни течове, например.
02/11/2023
Японската архитектура, която вдъхновява
Япония притежава почти всичко: древен полъх и модерна искра, архитектурата не прави изключение. Тя просто променя начина, по който възприемаме сградите такива каквито са и необикновените дизайни я карат да изглежда специална.
02/10/2023
Фън Шуй в кухнята
Все повече съвременни архитекти се обръщат за вдъхновение и съвет в древното изкуство за подредба на дома от Далечния изток – фън шуй или фън шуей, както е правилно да се изпише, но при нас вече е навлязло като фън шуй.
02/09/2023
Аврамовият дом
Напоследък Обединените арабски емирства ни омайват с архитектурни чудеса, новият им проект е колкото креативен, толкова и чисточовешки, защото застава срещу омразата във вероизповеданията. Подобно на центъра на нашата столица, София, те правят проект с три храма – юдейски, християнски и мюсюлмански, включвайки традиционни краски с модерни иновации в архитектурата.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [>>]
Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: