БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
19/03/2024
Магазин, превърнат в уютен дом
Може би не всеки си представя уют в магазин, но тези умели архитекти са превърнали помещение направено за магазин в прекрасен уютен малък апартамент, в който много ще искат не само да гостуват, но и да заживеят.
05/02/2024
Търговският център в Хараре, вдъхновен от мравуняк
В архитектурата вдъхновение идва от всякъде, но няма по-добро от постройки вдъхновени от природата. В този Мол в Хараре, Зимбабве, архитектите са се обърнали към едни от най-малките обитатели на планетата за този голяма сграда в името на комфорта на своите клиенти.
24/01/2024
Модерна къща, вдъхновена от монголските юрти
Малките къщи са нещо, от което днешният живот има нужда, не само като цена, но и като пространство, което става кът в повечето населени места. А от къде може да се вземе вдъхновение за малко пространство ако не в юртите, използвани от степните народи, където в кръгла форма се помещава цялото пространство на дома.
25/12/2023
Знаците на повредения покрив
В повечето случаи при повреда на покрива в големите градове, се получават множество дрязги, защото цялата сграда трябва да поеме отговорност, но когато притежаваме къща, често сами не виждаме знаците, че покривът ни е за ремонт без да има очевидни течове, например.
02/11/2023
Японската архитектура, която вдъхновява
Япония притежава почти всичко: древен полъх и модерна искра, архитектурата не прави изключение. Тя просто променя начина, по който възприемаме сградите такива каквито са и необикновените дизайни я карат да изглежда специална.
02/10/2023
Фън Шуй в кухнята
Все повече съвременни архитекти се обръщат за вдъхновение и съвет в древното изкуство за подредба на дома от Далечния изток – фън шуй или фън шуей, както е правилно да се изпише, но при нас вече е навлязло като фън шуй.
02/09/2023
Аврамовият дом
Напоследък Обединените арабски емирства ни омайват с архитектурни чудеса, новият им проект е колкото креативен, толкова и чисточовешки, защото застава срещу омразата във вероизповеданията. Подобно на центъра на нашата столица, София, те правят проект с три храма – юдейски, християнски и мюсюлмански, включвайки традиционни краски с модерни иновации в архитектурата.
02/08/2023
Тавански апартамент – защо не?
Не зачерквайте таванското помещение и не го превръщайте в маза или склад за стари вещи. Този удивително малък, но уютен апартамент, ще ви даде множество идеи и ще ви покаже какво съкровище притежавате без да го осъзнавате.
07/07/2023
Минимализъм и удобство
Тези малки къщички са е природосъобразни направени с мисъл към детайла и събрали цялата човешка креативност, за да щадят пространство. Те се къпят в естествена светлина, която дава един уютен светъл интериор. Хубавите им цветове галят окото, а вътре са функционални и комфортни.
17/06/2023
Прекрасни стъклени фасади
Понякога най-добрият вариант за фасадата е красив стъклопис, а тези сгради доказват колко правилно решение е било това. Тези интересни сгради по света напомнят колко важни са прозорците по фасадите и колко уникални могат на бъдат.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [>>]
Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: